10 Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας

admin / 11 Ιουλίου, 2022

Το Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας επιστρέφει στα Χανιά και στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (Ίδρυμα Αγία Σοφία) για μια ακόμα χρονιά, από τις 22 Ιουλίου μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2022.

Φέτος η διοργάνωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, του Δήμου Αποκορώνου και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στόχος του είναι να προάγει την περιβαλλοντική παιδεία και ν’ αναδείξει τον ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ στην διαμόρφωση της.

Το Θερινό Σχολείο φιλοξενείται στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου και επικεντρώνεται σε μεθόδους βιωματικής μάθησης μέσα από εκπαιδευτικές εκδρομές, ασκήσεις υπαίθρου και ημερίδες σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Φέτος, οι θεματικές του θα εστιάσουν στην κοινωνική κυκλική οικονομία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη βιωσιμότητα και την αειφορία και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Απευθύνεται σε φοιτητές τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Κοινωνικών Επιστημών, Φιλολογίας, Βιολογίας, Γεωπονίας, Περιβάλλοντος, μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών σπουδών και σε όσους εργάζονται ή έχουν εργαστεί στον δημοσιογραφικό κλάδο.

Στο πλαίσιο του σχολείου σπουδαστές και επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν  και να ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις, συμβάλλοντας στην κατανόηση και βελτίωση του τοπίου του περιβαλλοντικού ρεπορτάζ.

Εντός των ημερών αναμένεται η οριστικοποίηση του προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *